شاید بسیاری از داوطلبان این سوال مواجه شده باشند که اهمیت دروس عمومی در کنکور سراسری چیست ؟ در جواب باید بگوییم که دروس عمومی اگر از دروس اختصاصی اهمیت بیشتری نداشته باشند کمتر هم ندارندو ممکن است تعدادی از داوطلبان ، از اهمیت این دروس در کنکور سراسری اطلاع نداشته باشند. درصد بالا در درس های عمومی ، باعث می شود که داوطلب رتبه ی بسیار خوبی را کسب کند. اگر دقت کرده باشید ، رتبه های 1 تا 100 کشوری ، در درس های عمومی خود درصد بالایی را زده اند.
در این مقاله ، قصد داریم اهمیت دروس عمومی در کنکور سراسری را بررسی کنم. و هم چنین در مورد تعادل بین دروس عمومی و اختصاصی صحبت می کنم.
اهمیت این دروس در کنکور به این خاطر است که اکثر داوطلبان به دروس عمومی اهمیت نمی دهند(گر کارنامه ی افرادی که رشته های بسیار خوبی قبول شده اند را نگاه کنید ، می بینید که بیشتر این افراد در کنار درصد بالای دروس اختصاصی ، یک یا دو درس از دروس عمومی را 100% زده اند و همین درصد عالی ، باعث شده است که این افراد بتوانند در کنکور سراسری ، رتبه ی عالی ای را کسب کنند و در رشته های پرطرفدار ، قبول شوند).
در ادامه ی این مقاله ، در مورد برنامه و نحوه مطالعه دروس عمومی نسبت به اختصاصی صحبت خواهیم کرد
نحوه مطالعه ی دروس عمومی “در رشته ی تجربی ، ریاضی وهنر”
با توجه به این که دروس عمومی ضریب یکسانی در این رشته ها دارند(در کنکور سراسری ، ضریب درس ادبیات 4 ، ضریب درس عربی 2 و ضریب درس معارف 3 ، ضریب درس زبان 2 است). و همانطور که می دانید ، درصد درس هایی که ضریب بالاتری دارند ، بر رتبه تاثیر بیشتری دارد. اما این به این معنا نیست که ، آن هایی که ضریب کمتری دارند از اهمیت کمتری برخوردار باشند(در رشته ی تجربی به دلیل تعداد زیاد شرکت کنندگان و رقابت بین انها، اهمیت دروس عمومی در کنکور سراسری تجربی به مراتب بیشترمیشود).طبق اصول کلی زمانی که شما برنامه ریزی می کنید،طبق ضریب دروس باید در برنامه ی درسی خود وقت بیشتری را برای درس ادبیات بگذارید و بعد از آن ، وقت خود را به معارف اختصاص بدهید. و زمان خواندن درس عربی و زبان ، یکسان باشد! (البته لازم به ذکر است که،اگر در هر یک از این درس های عمومی مشکل دارید ، وقت بیشتری را به آن درس اختصاص بدهید).
روش مطالعه ی درس های عمومی
برای درس ادبیات ، بهتر است که به صورت موضوعی مطالعه کنید ، نه درس به درس. یعنی برای موضوع قرابت ، کتاب جدا مطالعه کنید ، برای موضوع آرایه ، کتاب مخصوص آرایه ها را مطالعه کنید و برای موضوع لغت و املا ، هم یک کتاب جدا داشته باشید و برای مبحث تاریخ ادبیات هم ، یک کتاب جدا رامطالعه کنید. و سعی کنید که برای تثبیت هر مبحث بلافاصله بعد از مطالعه ، تست های مربوط به آن مبحث را بزنید تا اشکال های شما برطرف شود. توصیه می کنم که،در ماه های پایانی ( معمولا بعد از عید )،سعی کنید که تست های ادبیات را به صورت جامع بزنید تا همه ی مباحث مرور شود. ( جامع یعنی این که تست های مربوط به همه ی مباحث ادبیات را به صورت یکجا بزنید. )
برای درس عربی هم بهتر است که ، قواعد را جدا مطالعه کنید ، بخش مفهوم را جدا مطالعه کنید و بخش لغت ها را هم جدا مطالعه کنید و در نهایت برای درک مطلب عربی هم از یک کتاب جدا استفاده کنید و در دوران جمع بندی که حدودا بعد از عید می باشد ، همه ی این مباحث و موضوع ها را به صورت جامع مرور کنید و تست بزنید
برای درس معارف هم از یک منبع مناسب و به صورت درس به درس آن را مطالعه کنید. و در ماه های پایانی ، همه ی درس های معارف را به صورت جامع مرور کنید و تست جامع بزنید.
برای درس زبان ، مانند درس های ادبیات و عربی ، بخش های آن را جدا مطالعه کنید. بخش لغت ها را جدا مطالعه کنید و یک کتاب جدا برای درک مطلب تهیه کنید و قواعد را به صورت جدا مطالعه کنید و از عید به بعد فقط تست جامع بزنید و با تست ، مبحث ها را مرور کنید.(در مقاله ای جداگانه به صورت کامل به روش مطالعه زبان انگلیسی پرداخته ایم)
خیلی مهم است که ، تعادل بین درس های اختصاصی و درس های عمومی را رعایت کنید. بسیاری از مدرسان کنکور و مشاور های کنکور می گویند که ، باید زمان درسی خود را 60 درصد به درس های اختصاصی و 40 درصد به درس های عمومی اختصاص بدهید.
نکاتی برای درس های عمومی: باید به تناسب ضریب ، برای هر درس برنامه ریزی کنید. یعنی در برنامه ی خود برای درسی که ضریب بالاتری دارد ، زمان مطالعه ی بیشتری بگذارید. و اولویت بندی کنید یعنی ، زمان بیشتری را برای درس ادبیات قرار بدهید ، بعد برای معارف و سپس برای زبان و عربی. برای درس های زبان و عربی ، زمان یکسانی را در برنامه ی مطالعاتی خود قرار بدهید
و اما یک نکته ی خیلی مهم این است که : شما باید در ماه های آخر کنکور ، به صورت زمان دار تست بزنید و فضای کنکور را شبیه سازی کنید. شما باید سعی کنید که ، مهارت خود را در تست زنی دروس عمومی بالا ببرید ، زیرا اکثر داوطلبان کنکور سر جلسه برای دروس عمومی ، وقت کم می آورند. پس سرعت و دقت شما ، در زدن تست های دروس عمومی خیلی مهم است.
بسیاری از داوطلبان کنکور سر جلسه ی کنکور سراسری ، زمانی که دفترچه ی دروس عمومی را دارند ، وقت کم می آورند و حتی ممکن است که به درس زبان نرسند و درصد کمی را در این درس کسب کنند. پس بهتر است که از اهمیت سرعت تست زنی خود غافل نباشید
نکته ی دیگر این که بسیاری از داوطلبان کنکور ، برای درک مطلب زبان و درک مطلب عربی زمان زیادی نمی گذارند و سر جلسه به درک مطلب ها پاسخ نمی دهند. پس اگر شما بتوانید مهارت خود را در درک مطلب های زبان و عربی بالا ببرید و سر جلسه درک مطلب ها را پاسخ بدهید ، این کار در رتبه ی شما تاثیر خیلی زیادی دارد.
و توصیه نهایی مشاوران و داوطلبان رتبه برتر کنکور بعد از این که دروس عمومی را خواندید ، بلافاصله تست های مربوط به آن مبحث را بزنید تا مشکل های شما در آن مبحث ، رفع شود
بانک کتاب آلبرگ Review by
در ابتدا ، درسنامه ی مبحث مورد نظر را بخوانید و بلافاصله بعد از خواندن مطلب ، تست های آن مبحث را بزنید و ایراد و اشکال های خود را یادداشت کنید . این کار ، به شما کمک می کند تا مبحثی را که مطالعه کرده اید ، در ذهن خودتان تثبیت کنید. و هر هفته ، همه ی ایراد و اشکال هایی که در طول هفته یادداشت کرده اید را مطالعه و مرور کنید.
بهترین کار طبق گفته های مشاوران رتبه های برتر کنکور : از عید به بعد فقط تست های جامع بزنید تا همه ی مبحث های خوانده شده ی قبل از عید ، مرور شود. این کار به شما کمک می کند تا اگر نکته ای را فراموش کرده اید ، به یاد بیاورید.